• 0 (342) 317 12 39 - 0 (342) 317 12 42

Değerli Öğrencilerimiz, 
Gaziantep Üniversitesi olarak, sizlerle buluşmak en büyük arzumuzdur. Uluslararası öğrenci yerleştirmelerimizde puan ve ülkesel çeşitlilik önceliğimizdir. Bu doğrultuda, yazılım sistemimize uygun formüller tanımlanmış ve belirtilen tarihte sonuçlar açıklanmıştır. Üniversitemizin öğrenci yerleştirme sistemi tamamen otomatik olarak çalışmakta, dışarıdan bir müdahaleye izin vermemekte ve kontenjanların tamamına aynı anda yerleştirmektedir. Yerleştirme işlemi bir defa başlatıldığında, sonuçlar otomatik olarak öğrenci ekranlarına düşmektedir. Sonuçlar oluştuktan sonra bütün adaylarla aynı anda yetkililer tarafından da görülebilmektedir. 
İlk açıklama tarihinde (28.08.2020) otomatik olarak oluşan yerleştirme sonuçları incelendiğinde sistemsel bir hatadan kaynaklı gerekli ve uygun yerleştirmenin yapılmadığı anlaşılmıştır. Yerleştirme algoritmasında adayın tercih sırasının dikkate alındığı fakat puan üstünlüğü ilkesinin dikkate alınmadığı anlaşılmıştır. 
Örneğin: 95 puana sahip bir aday, tercihlerini yüksek puan alan birimlerden başlayarak yapmıştır. 4. ve son tercihi olan İnşaat Mühendisliği programına yerleşememiştir. Buna karşın 75 puana sahip bir aday İnşaat Mühendisliği’ni birinci tercihine yazdığı için yerleşmiştir. 
Verilen örnekte olduğu üzere puan üstünlüğü ilkesinin uygulanmasını engelleyen bu hata düzeltilerek 03.09.2020 tarihinde yeniden bir değerlendirme yapılmış olup, sizleri hakkaniyetli olarak bir programa yerleştirmiş bulunmaktayız.
Aramıza katılan öğrencilerimize, yeni akademik yılda başarılar dileriz.