• 0 (342) 317 12 39 - 0 (342) 317 12 42

2020-2021 Akademik yılı lisans ve ön lisans programlarına online kayıt yaptıran ve asıl kayıt evraklarını gönderemeyen uluslararası öğrenciler, evraklarını en geç 20 Ağustos 2021 tarihine kadar Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Ofisine göndermelidir.

Bu tarihe kadar evraklarını göndermeyen öğrencilerin kayıtları silinecektir.

 

Gönderilecek Evraklar :

a) Lise Diploması (Aslının sunulması gerekmektedir. İngilizce ya da Türkçe dilinde olmayan diplomaların, noter ya da Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı tercümesi de eklenmelidir.)

b) Diploma Denklik Belgesi (T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlükleri veya ülkelerindeki Türk Dış Temsilciliklerinden alınabilir. Geçici süreli verilen denklikler kabul edilmemektedir. Denklik belgesi olmayan öğrencilerin kayıtları iptal edilecektir.)

c) Not Durumu Belgesi-Transkript (Öğrencilerin, lisede aldıkları dersleri ve notlarını gösteren ve Lise Müdürlüğü tarafından onaylanmış resmi transkriptlerinin onaylı fotokopisini sunmaları gerekmektedir. Transkript İngilizce veya Türkçe değilse bu dillere çevrilmiş ve resmi makamlarca onaylanmış fotokopisinin de transkriptle birlikte sunulması gerekmektedir.)

d) GAÜNYÖS / İÜYÖS Sınav Sonuç Belgesi

e) Vesikalık fotoğraf (8 adet, son altı ay içinde çekilmiş, önden görüntülü, öğrenciyi kolaylıkla tanıtabilecek, yüzü tamamen görünecek şekilde, erkek öğrenciler için sakalsız ve 4.5x6 cm boyutlarında olmalıdır. Fotokopi kabul edilmeyecektir.)

f) Pasaport / Kimlik Fotokopisi (Türkçe ye da İngilizce dilinde olmalıdır. Bu dillerin dışındaki evrakların, noter ya da Türk Dış Temsilciliklerinden onaylı tercümesi sunulmalıdır.)

 

 

Evrakların Gönderileceği Adres:

Gaziantep Üniversitesi
Uluslararası Öğrenci Ofisi
Üniversite Bulvarı
27310
Şehitkamil - Gaziantep
+90 342 317 12 39