Türkiye Bursları Ek Başvuruları Suriyeli Öğrenciler için 28 Aralık-8 Ocak tarihleri arasında tbbs.turkiyeburslari.gov.tr adresi üzerinden alınacaktır.

Başvuru şartları:

▪️Lisans adayları için 01.01.1999 tarihi ve sonrasında doğmuş olmak.

▪️Türkiye Bursları seçimleri, akademik ve sosyal başarı esasına dayanmaktadır. Bu nedenle başvurduğunuz programın akademik şartlarını sağlamamız gerekmektedir.

▪️Başvuru yapılan düzeyde daha önce Türkiye Cumhuriyeti’nin herhangi bir kamu kuruluşundan burs alanlar/almış olanlar Türkiye Burslarından faydalanamazlar.

▪️Adayların Türkiye’deki eğitimine engel teşkil edecek herhangi bir sağlık probleminin, kronik rahatsızlığının olmaması gerekmektedir.

▪️SPARK projesi kapsamında yer alan Gaziantep Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden birinde lisans ya da ön lisans seviyesinde aktif öğrenci olmak.