• 0 (342) 317 12 39 - 0 (342) 317 12 42

Kayıtlar, 19-23 Ekim 2020 tarihleri arasında, pandemi sebebi ile online/çevrimiçi olacaktır. Belirtilen tarihler arasında kayıt yaptırmayan adaylar haklarından vazgeçmiş sayılırlar.

 

  • Kayıtlar, Gaziantep Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları için Uluslararası Öğrenci Başvuru ve Kayıt-Kabul Yönergesi doğrultusunda yapılır.

 

  • Gaziantep Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları için Uluslararası Öğrenci Başvuru ve Kayıt-Kabul Yönergesi’nin 13. Maddesi (h) benti uyarınca “Gerçek dışı beyanda bulunan ya da herhangi bir eylem veya işlemi ile idareyi yanılttığı tespit edilen adayların kayıtları yapılmaz. Bu durum, adayların kayıtları yapıldıktan sonra tespit edilirse, öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.”

 

  • Kesin kayıt yaptırıp, KENDİ İSTEĞİ İLE KAYDINI SİLDİREN öğrencilerin yatırmış oldukları öğrenim ücretleri iade edilmez.

 

  • Adaylar kayıt işlemlerine başlamadan önce, ekte bulunan öğrenim ücretlerini yatırmalıdırlar.

 

Öğrenim ücretlerini Türkiye’den yatıracak ve Türkiye dışından yatıracak adayların uygulayacakları adımlar birbirinden farklıdır.

a. Öğrenim ücretlerini Türkiye’den yatırabilecek (TC veya YU numarası olan) adaylar harçlarını öğrenci numaraları ile Halkbank’tan yada Halkbank ATM’lerinden yatırabilirler. Bu şekilde Öğrenim ücretlerini yatıran öğrencilerin Üniversitemize dekont göndermelerine gerek yoktur. Öğrenim ücretlerini yurtiçinden yatıran öğrenciler kayıt işlemlerine anında geçebilirler.

b. Öğrenim ücretlerini Türkiye dışından yatırabilecek öğrenciler aşağıda belirtilen IBAN numarasına ödemelerini yapıp, dekontların fotoğrafını, ad soyadlarını, telefon numaralarını, e-posta adreslerini ve kazandıkları programı belirterek; intstud@gantep.edu.tr adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir. Öğrenim ücretlerini yurt dışından yatıracak bu adayların öğrenim ücretlerini yatırabilmeleri için Halk Bankası IBAN Numarası: TR04 0001 2001 3380 0004 0001 16 'dır. SWIFT KODU: TRHBTR2AXXX 'dir.

Öğrenim ücretlerini yurtdışından ilgili hesap numarasına yatıran adaylar 3 saat sonra kayıt işlemlerine geçebilirler.

Öğrenim ücretlerini yatıran öğrenciler kayıt işlemlerini aşağıdaki sırayı takip ederek yapacaktır (Kayıt adımları ayrıca ekte mevcuttur).

1. Sistemi Giriş: https://obs.gantep.edu.tr/oibs/foa_app/login.aspx

2. Online Kayıt İşlemleri

3. Online Kayıt Yap

4. Kabul Ediyorum ve Kaydet

Kaydını başarı ile tamamlayan öğrenci, e-kayıt sisteminden Gaziantep Üniversitesi öğrencisi olarak Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS)'ye giriş yapabilir. OBS sistemine girişte kullanıcı adı, öğrenci numarasıdır.

Şifre, Yabancı Uyruklu Kimlik Numaraları (Y.U) veya T.C. numaralarının ilk 5 hanesidir. Öğrenci sisteme girip şifresini değiştirebilir.

OBS Sistemi: https://obs.gantep.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx

NOT: Koronavirüs pandemisi devam ettiği için elden evrak ile kayıt kesinlikle alınmayacaktır. Ancak daha sonra ilan edilecek bir tarihte öğrenciler asıl evraklarını teslim etmek zorundadır.

 

Doküman/Dosya
harc-calismasi-v101288012883.pdf