• 0 (342) 317 12 39 - 0 (342) 317 12 42

YENİ KAYIT YAPTIRAN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN İNGİLİZCE VE TÜRKÇE SINAVI HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Üniversitemizde Mühendislik Fakültesine bağlı tüm bölümlerin, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünün, Sosyoloji bölümünün, İngilizce Öğretmenliği bölümünün, Mimarlık bölümünün, Tıp Fakültesi İngilizce Tıp programının, Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümünün öğretim dili 100 İngilizcedir.

1) İngilizce dil bilgisinin yeterli olduğunu Senato tarafından kabul edilen dil belgeleri ile kanıtlayamayan ve İngilizce Yeterlik Sınavı’nda başarılı olamayan öğrenci, İngilizce Hazırlık Eğitimi alır. İngilizce Yeterlik Sınavı, 30 Eylül – 1-2 Ekim 2020 tarihlerinde, online olarak gerçekleştirilecektir. Sınavda başarısız olan öğrenciler, 0. Sınıfa kayıtlı olurlar.

İngilizce dil bilgisinin yeterli olduğunu Senato tarafından kabul edilen belgeler ile kanıtlayan öğrenci, Yabancı Diller Yüksekokul Müdürlüğü’ne başvurur. Detaylı bilgi için http://ydyo.gantep.edu.tr/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda bahsedilen programlar dışında kalan birimlerimiz ise Türkçe’dir. Üniversitemizin eğitim dili Türkçe olan önlisans ve lisans programlarına, yurtdışından ya da yabancı uyruklu öğrenci olarak yerleşenler, Türkçe yeterliliklerini belgeledikleri takdirde, ilgili programa 1. Sınıf olarak kayıt olurlar ve bölümlerinden ders almaya hak kazanırlar.

Türkçe dil yeterlilik belgesi olarak TÖMER ve Yunus Emre Merkezleri’nden aldıkları C1 sertifikaları / başarı belgeleri geçerli kabul edilir. Söz konusu belgelerin geçerliliği Gaziantep Üniversitesi TÖMER tarafından belirlenir. Bu belgelere sahip olan öğrencilerimizin en geç 2 Ekim 2020 tarihine kadar tomer@gantep.edu.tr adresine ibraz etmelidir.

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan ve öğretim dili Türkçe olan liselerden mezun olanlar Türkçe Hazırlık sınıfından muaftır.

Üniversitemizin eğitim dili Türkçe olan önlisans ve lisans programlarına yurtdışından ya da yabancı uyruklu öğrenci olarak yerleşen ve Türkçe yeterliliklerini belgesi bulunmayanlar, Gaziantep Üniversitesi TÖMER tarafından düzenlenecek olan Türkçe Dil Yeterlilik Sınavına girer. Online olacak bu sınavın tarihi 5 Ekim 2020’dir. Detaylı bilgi için; http://tomer.gantep.edu.tr/

Sınavda başarısız olanların sınıfı 0 olarak kaydedilir, dil eğitimi almak için TÖMER’e kayıt yaptırır.

Dönem ortasında Türkçe dil eğitiminden başarılı olan öğrenciler, başarılı oldukları dönemden sonraki dönem başında bölüm derslerine kayıt yaptırma haklarına sahiptirler.

Türkçe Hazırlık sınıfını (0. sınıf) dört yarıyıl içinde başarı ile tamamlayamayan öğrencilerin (Türkiye Bursluları hariç) programdan ilişiği, ilgili Birimin Yönetim Kurul kararı ile kesilir.