Eğitim Dili Arapça olan programlarımıza Suriye ve Filistin uyruklu öğrencilere yönelik olarak öğrenci kabulü yapılacaktır. GAÜNYÖS (Gaziantep Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı) ve İÜYÖS (İstanbul Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı) puanlarından herhangi birine sahip olan adaylar açılacak olan programlara başvuru yapabilirler. Adaylar aşağıda listesi bulunan Gaziantep Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde beş, Cerablus Meslek Yüksek Okulu’nda dokuz olmak üzere toplam 14 program içerisinden en fazla beş programa tercih yapabileceklerdir.

Başvuru 05.09.2019 tarihinde başlamış olup 09.09.2019 Pazartesi saat 17:00’ye kadar devam edecektir. Sonuçların 10.09.2019 tarihinde ilan edilmesi planlanmaktadır.

Önemli Not: İkametleri Suriye olan adaylar sadece Cerablus Meslek Yüksekokulu’nda yer alan programları tercih edebilirler. İkametleri Suriye dışında olan Suriye vatandaşları ve diğer adaylar açılan 14 programdan en fazla 5 olmak üzere tercihte bulunabilirler. İkameti Suriye’de olduğu halde, Cerablus Meslek Yüksek Okulu dışında tercihte bulunan adayların, kayıtları alınmayacaktır.

BAŞVURU ALINAN ARAPÇA PROGRAMLAR
Cerablus Meslek Yüksek Okulu   Gaziantep Üniversitesi Merkez Kampüsü
1 İlahiyat Pr. (Arapça) 1 İktisat (Arapça) / İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi
2 Bilgisayar Programcılığı Programı (Arapça) 2 İlahiyat(Arapça) / İlahiyat Fakültesi
3 Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı Pr. (Arapça) 3 İnşaat Mühendisliği(Arapça)/ Mühendislik Fakültesi
4 Ebe Yardımcılığı Programı (Arapça) 4 İşletme(Arapça) / İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi
5 Fizyoterapi Programı (Arapça) 5 Sınıf Öğretmenliği (Arapça)/Gaziantep Eğitim Fakültesi
6 Hasta Bakım Hizmetleri Teknikerliği Pr. (Arapça)
7 İlk Ve Acil Yardım Pr. (Arapça)
8 Özel Güvenlik Ve Koruma Pr.
9 Uygulamalı Türkçe ve Çevirmenlik (Arapça)
Doküman/Dosya
metin-ingilizce12827.pdf